Toscaanse gehaktballetjes

Toscaanse gehaktballetjes

Heerlijke Toscaanse gehaktballetjes. Een eenpansgerecht wat je prima kan serveren op een feestje maar ook erg lekker is als hoofdgerecht.
Wij genoten van deze gehaktballetjes samen met een bord pasta. Eet smakelijk!

Recept voor 2 personen
Bereidingstijd 20 minuten

Ingrediënten:

  • 250 gram gehakt
  • 2 el paneermeel
  • 400 gram tomatenblokjes
  • 1 ei
  • 4 tl oregano
  • 1 tl komijnpoeder
  • 1 tl Italiaanse kruiden
  • 3 teentjes knoflook fijngesneden
  • 100 gram mozzarella
  • 25 gram boter

Bereidingswijze:

  1. Meng het gehakt met het ei, de paneermeel, komijnpoeder en de Italiaanse kruiden.
  2. Kneed het gehakt en rol er kleine gehaktballetjes van.
  3. Smelt de boter in de pan en bak de gehaktballetjes rondom bruin. Haal de gehaktballetjes uit de pan.
  4. Bak de knoflook in de pan even kort aan. Voeg de tomatenblokjes toe en een half glas water. Voeg nu ook naar smaak een klein beetje peper en zout toe en de oregano.
  5. Leg de gehaktballen in de saus en kook het geheel voor 15 minuten.
  6. Verdeel de mozzarella over de pan en laat staan tot dit gesmolten is.
  7. Serveer de gehaktballetjes. Voor een feestje kan je deze met prikkers serveren en wat brood. Voor een hoofdmaaltijd kun je het serveren met pasta en bijvoorbeeld een lekkere salade.

 



Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *