Dit recept is een Amerikaans recept voor tuscan chicken. Een heerlijke saus met ui, zongedroogde tomaten en spinazie. De combinatie met heerlijke kruiden maakt deze tuscan chicken echt tot een top gerecht. Tijd voor een bordje comfort food.
Tuscan chicken
Tuscan chicken
4
portiesTotale tijd
40
minutesIngrediënten
4 kipdijfilets
0,5 tl zout
1 tl knoflookpoeder
1 tl uienpoeder
1 tl paprikapoeder
1 tl oregano
1 tl peper
150 gram zongedroogde tomaten in reepjes
2 el olie van de zongedroogde tomaten
1 ui in blokjes
3 teentjes knoflook fijngesneden
300 gram spinazie
scheutje witte droge wijn
1 tl chili vlokken
150 ml kookroom
Bereidingswijze
- Bestrooi de kipdijfilets met zout, knoflookpoeder, uienpoeder, paprikapoeder, oregano en peper.
- Verhit een hapjespan met 2 eetlepels olie van de zongedroogde tomaten.
- Bak de kip gaar en haal deze uit de pan.
- Bak in het overgebleven vet de ui en knoflook kort aan.
- Voeg nu de zongedroogde tomaten en de chili vlokken toe en bak voor 1 minuut mee.
- Blus af met de wijn en giet vervolgens de kookroom erbij.
- Breng de saus licht aan de kook.
- Laat de spinazie slinken in de saus.
- Leg nu de kip terug in de saus. Serveer het gerecht met wat rijst of pasta.