Vers pizzadeeg

Vers pizzadeeg

Heerlijk eigen gemaakt pizzadeeg. Vult goed en zo dik en dun te maken als je zelf wil. Ook handig om de laatste restjes groente en vlees op te maken uit je diepvries. Deze zijn namelijk perfect om je pizza mee te beleggen.

Porties 2 pizza’s

Ingrediënten
  

  • 1 pak bloem voor pizzadeeg type '00'
  • 1 zakje droge gist
  • 150 ml water
  • 1 theelepel suiker
  • 1 eetlepel olijfolie
  • zout

Hoe maak je het?

  1. Los de gist op met de suiker in een kommetje warm water.
  2. Strooi de bloem op een hoopje op je keukenblad.
  3. Maak in het midden een diepe kuil en strooi wat zout over het meel.
  4. Giet de opgeloste gist en suiker met de rest van het water en de olijfolie in de kuil.
  5. Meng alle ingrediënten voorzichtig door elkaar met een vork en kneed alles in 15 minuten tot een soepel deeg. Maak een bal van het deeg.
  6. Dek de kom af met een vochtige theedoek en laat het deeg 2 uur op kamertemperatuur rijzen.
  7. Verwarm de oven voor op 220 graden.
  8. Verdeel het deeg in twee gelijke stukken en rol uit tot de gewenste dikte en vorm van de bodem.
  9. Leg een ingevet bakpapiertje op de ovenplaat en leg hier je pizza op en beleg naar wens.
  10. Bak de pizza in 10 minuten op 220 graden.

Ik heb de pizza belegd met tomatensaus, kaas, chipolataworstjes, ui en paprika.
Eet smakelijk!



Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *