Warme appels met karamel ijs

Warme appels met karamel ijs

De geur van warme appel met kaneel. Een heerlijk herfstig gerechtje die je huis fantastisch laat ruiken en ook nog eens erg lekker smaakt. Wat wil je nog meer. Onder de categorie comfortfood presenteer ik jullie warme appels met karamel ijs.

Recept voor 2 personen
Bereidingstijd 50 minuten

Ingrediënten:

  • 2 appels
  • 4 eetlepels aardbeienjam
  • 2 tl bruine suiker
  • 2 kaneelstokjes
  • 20 gram amandelschaafsel
  • Karamelijs

Bereidingswijze:

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden.
  2. Haal met de appelboor het klokhuis van de appels eruit maar steek hem net niet helemaal door de appel heen. Zorg dus dat de onderkant van de appel dicht blijft.
  3. Doe de aardbeienjam in het gat van de appel en zet hier het kaneelstokje in.
  4. Bestrooi de appel met de bruine suiker en de amandelschaafsel.
  5. Zet de appels voor 40 minuten in de oven.
  6. Serveer de appels met een bol karamelijs.


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *