Er zijn verschillende soorten papier en folie op de markt, speciaal voor eten. Maar wat gebruik je nu wanneer? Ik ga het jullie uitleggen in deze blog.

Bakpapier

Bakpapier is de keuze als het gaat om bakken. Bakpapier kan tegen hoge temperatuur en er plakt niks aan vast. Dit maakt het een enorm handig keuken hulpje.

Rol bijvoorbeeld is wat deeg uit tussen twee bakpapiertjes. Het deeg zal niet aan het bakpapier vastplakken waardoor je keukenblad schoon blijft en jij makkelijk je deeg uit kunt rollen.

Bakpapier is ook uiterst geschikt voor het vasthouden van vocht. Probeer maar eens je groenten en vlees te bakken op een met bakpapier bekleedde bakplaat. Het bakpapier word nat maar zal niet scheuren. Hierdoor is je bakplaat makkelijk schoon te maken.

Wax papier

Wax papier is een licht papiertje met een wax laag er overheen. Het is bijna hetzelfde als een bakpapiertje. Het verschil is dat wax papier je eten vers kan houden, maar absoluut niet tegen hoge temperaturen kan. Je wax papier leg je dus niet in de oven.

Wikkel bijvoorbeeld je sandwich is in wax papier. Wax papier houd je brood vers en zorg ervoor dat je toppings niet slijmerig worden. Perfect dus als je de avond van tevoren je sandwich vast klaarmaakt voor het werk.

Aluminium folie

Een voordeel aan aluminium folie is dat er geen lucht doorheen komt. Dit maakt het perfect om bijvoorbeeld je eten in te vriezen. Het zorgt ervoor dat je geen vriesbrand krijgt.

Maar het grootste voordeel aan aluminium folie is dat het bestand is tegen hoge temperaturen. En dus ideaal is om eten te roosteren in je oven of op de bbq.

Vershoudfolie

Het woord zegt het eigenlijk al. Vershoudfolie houd je eten vers. Sommige vershoudfolie is zelfs magnetron geschikt. Dit zorg ervoor dat je eten niet spettert in de magnetron. Let hier wel mee op. Wanneer deze folie magnetron geschikt is staat dit altijd aangegeven op de verpakking. Check dit dus goed.

Vershoudfolie is uitermate geschikt om je eten mee af te dekken in de koelkast.

Bron: https://www.onegoodthingbyjillee.com/choosing-the-right-wrap-for-the-job/

Leave A Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.