Overzicht Welke banaan is het beste voor je? De groene, gele of bruine banaan?
Bananen

Welke banaan is het beste voor je? De groene, gele of bruine banaan?

De banaan is een van de favoriete snacks, ze bevatten gemiddeld 100 kcal en vullen goed. Hoe vind jij je banaan het lekkerst? Dit verschilt namelijk per persoon. Hou je meer van de overrijpe banaan? Of moet hij toch echt geen bruine plekjes krijgen? Laten we uitzoeken wat het verschil is en welke nu eigenlijk het gezondste is.

De kleur en structuur van een banaan veranderd terwijl de banaan rijpt. Maar wat we niet echt weten is wat nu het beste voor ons is. Welke kleur banaan zouden we het beste kunnen eten?

De groene banaan.
Wanneer bananen groen zijn bevatten ze het minste suiker en zitten nog vol met zetmeel. Wanneer je binnen je dieet let op hoge suikers dan zijn groene bananen de gezondste optie voor jou. Ze kunnen licht bitter van smaak zijn omdat ze minder suiker bevatten.

De onrijpe of wel groene banaan bevat veel probiotische bacteri├źn, welke goed zijn voor je spijsvertering. Let wel op dat je na het eten van een groene banaan een wat opgeblazen gevoel kunt overhouden.

De gele banaan.
Ook wel de meest favoriete voor velen. Deze zoetere, zachtere gele banaan is makkelijker te verteren omdat het zetmeel langzaam veranderd in suiker. Ze hebben meer antioxidanten dan groene bananen. Wel hebben ze een hogere glycemie index wat ze minder geschikt maakt voor mensen die lijden aan diabetes.

De gevlekte banaan.
In dit stadium begint je banaan wat vlekjes te vertonen, maar zijn ze nog niet echt bruin. De banaan zet zijn zetmeel steeds meer om in suiker. De banaan zal niet alleen zoeter zijn maar geeft een fantastische boost aan je immuun systeem omdat ze ontzettend rijk zijn aan antioxidanten.

De bruine banaan.
In dit stadium gooien de meeste mensen hun bananen weg. Zonde als je het mij vraagt. Ondanks dat deze bananen er wat minder lekker uit zien en ze soms een beetje zacht kunnen worden zitten deze bananen vol met antioxidanten. Let wel op je banaan is nu op zijn Tax qua suiker. Eet er dus niet teveel achter elkaar. Gooi je bruine bananen vaak weg? Dan heb ik de tip, bak er bijvoorbeeld een bananenbrood of pannenkoeken van. Zo hoef je je bruine bananen niet meer aan te staren en heb je geen verspilling.

Welke banaan is het gezondst?
Uiteraard zijn bananen gezond van groen tot bruin. Vervolgens ligt het er volledig aan of je dieet afhankelijk bent of meer op zoek bent naar de ideale banaan voor je lichaam. Ik denk dat je na dit artikel een weloverwogen beslissing kan maken en kunt gaan genieten van je bananen.

Laat reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*