Wortelsoep

Wortelsoep

Wortels koop je vaak in een grote partij. Per bos of per kilo. Het is eigenlijk altijd net wat teveel. Hierdoor had ik van een ander gerecht nog een hele hoop wortels over. Deze wortels heb ik verwerkt in een heerlijk, makkelijk en budgetproof soepje.

Recept voor 2 kommen
Bereidingstijd 30 minuten

Ingrediënten:

  • 4 grote wortels
  • 2 tenen knoflook
  • 1 grote ui
  • 1 groentebouillon blokje
  • 500 ml water
  • 1 eetlepel kerriepoeder
  • peterselie ter garnering
  • zout en peper
  • 1 eetlepel olijfolie

Bereidingswijze:

  1. Doe wat olijfolie in de pan en hak de knoflook en de ui fijn. Doe de knoflook samen met de ui in de pan en bak dit 2 minuutjes. Voeg hierna een halve eetlepel kerriepoeder toe.
  2. Snijd de wortels in kleine plakjes en voeg deze toe aan de pan. Bak ook deze kort 1 a 2 minuutjes mee.
  3. Voeg het bouillon blokje en het water toe aan de pan en breng dit aan de kook.
  4. Laat de wortels 15 a 20 minuutjes koken en pureer het geheel met een staafmixer.
  5. Breng op smaak met zout, peper en de rest van de kerriepoeder.

Eet smakelijk



Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *