Ga terug

Turkse pizza (Lahmacun)

Het recept voor turkse pizza (Lahmacun). Mega makkelijk om te maken en het ultieme comfortfood recept voor bij het avondeten, lunch of gewoon om tussendoor te snacken.
Totale tijd 1 uur 30 min
Gang Hoofdgerecht, lunch, Snack
Keuken turks
Porties 12 stuks

Ingrediƫnten
  

Voor het deeg

  • 325 ml melk
  • 600 gram bloem
  • 1 el olijfolie
  • 1 tl zout
  • 1 el suiker
  • 7 gram droge gist

Voor de vulling

  • 500 gram rundergehakt
  • 1 groene of rode peper
  • 1 rode paprika
  • 1 groene paprika
  • 1 grote ui
  • 2 tomaten
  • 10 gram verse peterselie
  • 1 tl sambal
  • 1 tl komijn
  • Zout en peper naar smaak
  • 2 el olijfolie

Instructies
 

Bereidingwijze deeg

  • Meng de melk met het gist en de suiker en laat dit een paar minuten staan
  • Doe de bloem in een kom en doe hier het zout en olijfolie bij. Roer dit kort door.
  • Giet nu het gistpapje erbij. Kneed het deeg voor 15 minuten goed door.
  • Laat het deeg een uur rijzen. Afgedekt door een vochtige theedoek op een warme plek in de keuken.
  • Verdeel het deeg in 12 stukken en rol rond uit tot een dunne ronde pizza's

Bereidingswijze vulling en pizza

  • Doe de paprika's,sambal, peper, ui, tomaten, peterselie, gehakt en de kruiden in een hakmachine (foodprocessor) en hak super fijn zodat er een mengsel ontstaat die je makkelijk kunt smeren.
  • Doe een lepel van het mengsel op een pizza en smeer goed uit.
  • Verhit een pan (Zonder olie of boter, dus gewoon een droge pan).
  • Leg de pizza met de gehakt kant naar boven en bak in de pan met deksel in 4 minuten gaar bij half hoog vuur.