Ga terug

Shepherd's pie

Shepherd's pie een heerlijke ovenschotel die ook wel cottage pie word genoemd. Er zijn verschillende varianten te vinden op het internet. Maar in de shepherd's pie gaat in ieder geval gehakt en groente afgetopt met aardappel.Dit is mijn favoriete recept voor de shepherd's pie en het is altijd een hit. Een heerlijk dampende hap van deze ovenschotel is echt alles wat je nodig hebt na een lange dag werken.
Totale tijd 45 min
Gang Hoofdgerecht
Porties 4 personen

Ingrediƫnten
  

  • 500 gram rundergehakt
  • 2 uien
  • 3 teentjes knoflook
  • 3 wortels
  • 1 stengel bleekselderij
  • 3 el bloem
  • 250 gram doperwten
  • 250 ml runderbouillion
  • 1 tl tijm
  • 2 tl Italiaanse kruiden
  • 2 el ketjap
  • 4 personen aardappelpuree
  • 1 ei

Instructies
 

  • Verwarmde oven voor op 200 graden.
  • Maakde aardappelpuree alvast klaar volgens de gebruiksaanwijzing van de verpakkingen zet deze apart.
  • Snij de ui en de knoflook fijn. Zet een pan op het vuur en bak in een beetje olie of boter de ui en de knoflook kort aan. Doe hier nu het gehakt bij en bak het gehakt rul.
  • Snij de wortels en bleekselderij fijn. Als het gehakt rul is voeg je de wortel, bleekselderij, doperwten, Italiaanse kruiden en tijm toe. Bak het geheel voor 5 minuten.
  • Voeg de bloem toe en bak dit kort mee. Schenk nu de runderbouillon en de ketjap er bij. Zet het vuur laag en laat 20 minuten pruttelen.
  • Schep de gehaktvulling in een ovenschaal.
  • Verdeel de aardappelpuree over de gehaktvulling en strooi naar smaak wat zout en peper over de aardappelpuree.
  • Kluts een eitje en strijk hiermee de shepherd's pie in.
  • Zet de shepherd's pie voor 20 minuten in het midden van de oven.

Notities

Tip: Doe wat geraspte kaas over de shepherd's pie voor je hem de oven in schuift.