Zoete aardappelsoep

Zoete aardappelsoep

Zoete aardappelsoep

Porties 4 personen

Ingrediënten
  

  • 400 gram zoete aardappel
  • 2 grote wortels
  • 2 uien
  • 1 rode paprika
  • 2 teentjes knoflook
  • 2 takjes peterselie
  • 2 blokjes groente bouillon
  • 1 el olie
  • 1 liter water

Hoe maak je het?

  1. Snipper de ui en de knoflook.
  2. Schil de zoete aardappel en de wortel. Snij de zoete aardappel, wortel en paprika in blokjes.
  3. Verwarm de olie in een soeppan en fruit de ui en knoflook voor 2 minuten.
  4. Voeg de wortels, zoete aardappel en paprika toe en bak deze voor 5 minuten mee.
  5. Voeg 1 liter water toe en verkruimel de bouillonblokjes.
  6. Kook de soep voor 20 minuten op laag vuur met de deksel op de pan.
  7. Pureer de soep met een staafmixer.
  8. Snij de peterselie fijn.
  9. Schep de soep in de kommen en strooi de peterselie eroverheen.

    Eet smakelijk


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *