Zure bliksem

Zure bliksem

Proef de smullenmetpa & smullenmetloes versie op hete bliksem. Samen met pa maakte ik deze heerlijke zure bliksem. Voor wie hem gewend is met appels en aardappels voegt de zuurkool een extra verassingselement toe. Dat wordt weer smullen.

 

Recept voor 4 personen
Bereidingstijd 45 minuten

 

Ingrediënten:

  • 1 kg kruimige aardappels
  • 500 gram zure kool
  • 2 zoete appels
  • 3 zure appels
  • 1 grote ui
  • 1 tl kaneel
  • 10 gram boter
  • Zout en peper naar smaak

 

Bereidingswijze:

  1. Snij de aardappels in blokjes. Snij de ui in ringen en de appels in blokjes.
  2. Kook de aardappels, ui en zuurkool voor 5 minuten en voeg dan de appel toe.
  3. Kook het geheel voor 15 minuten. Giet af en bewaar een klein kopje kookvocht.
  4. Stamp het geheel met de boter. Niet smeuïg genoeg? Voeg dan kleine beetjes kookvocht toe tot het gewenste resultaat.
  5. Roer de kaneel door de stamp en voeg naar smaak zout en peper toe.

 

Tip:
Serveer de zure bliksem met een karbonade of rookworst.

 



Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *