Verhit de olijfolie in een grote pan op middelhoog vuur.
Voeg de ui toe en bak tot deze zacht en lichtbruin is, ongeveer 5 minuten.
Voeg de knoflook toe en bak nog eens 1-2 minuten, tot het geurig is.
Voeg de wortel en bleekselderij toe en bak nog eens 5 minuten, tot ze iets zachter zijn geworden.
Voeg de tomatenpuree toe en bak het mengsel nog 2-3 minuten, waarbij je regelmatig roert.
Voeg de gepelde tomaten toe, samen met de groentebouillon, rode linzen, kurkuma, komijn, kaneel, gemberpoeder en cayennepeper. Roer goed door elkaar.
Breng het geheel aan de kook, zet het vuur dan laag en laat de soep sudderen tot de linzen en groenten zacht zijn geworden, meestal ongeveer 20-25 minuten.
Voeg het citroensap toe en breng de soep op smaak met zout en peper.
Serveer de Harira warm, eventueel gegarneerd met verse koriander of peterselie.