Go Back
Harira

Harira

Ken jij Harira al? Een soep die zijn oorsprong vindt in de Marokkaanse keuken. Het gerecht word het gehele jaar geserveerd. Deze soep is een goede opwarmer voor in de winter. Maar ook een lekkere lichte maar toch vullende maaltijd voor in de zomer. Serveer met wat brood en geniet. Van Harira soep zijn verschillende recepten bekend, en ik geloof dat bijna iedereen het anders maakt. Daarom schreven we voor jullie een van de vele recepten voor Harira uit. Dat wordt smullen!
Total Time 1 hour
Course dinner, lunch, tussendoortje
Servings 6 porties

Ingredients
  

  • 200 gram rode linzen
  • 1 grote ui fijngehakt
  • 2 teentjes knoflook fijngehakt
  • 1 grote wortel in kleine blokjes gesneden
  • 1 stengel bleekselderij in kleine stukjes gesneden
  • 1 blikje tomatenpuree 70 gram
  • 1 blik gepelde tomaten 400 gram
  • 1 liter groentebouillon
  • 1 theelepel kurkuma
  • 1 theelepel gemalen komijn
  • 1/2 theelepel kaneel
  • 1/2 theelepel gemberpoeder
  • 1/2 theelepel cayennepeper
  • 1/2 citroen uitgeperst
  • Zout en peper naar smaak
  • 2 eetlepels olijfolie

Instructions
 

  • Verhit de olijfolie in een grote pan op middelhoog vuur.
  • Voeg de ui toe en bak tot deze zacht en lichtbruin is, ongeveer 5 minuten.
  • Voeg de knoflook toe en bak nog eens 1-2 minuten, tot het geurig is.
  • Voeg de wortel en bleekselderij toe en bak nog eens 5 minuten, tot ze iets zachter zijn geworden.
  • Voeg de tomatenpuree toe en bak het mengsel nog 2-3 minuten, waarbij je regelmatig roert.
  • Voeg de gepelde tomaten toe, samen met de groentebouillon, rode linzen, kurkuma, komijn, kaneel, gemberpoeder en cayennepeper. Roer goed door elkaar.
  • Breng het geheel aan de kook, zet het vuur dan laag en laat de soep sudderen tot de linzen en groenten zacht zijn geworden, meestal ongeveer 20-25 minuten.
  • Voeg het citroensap toe en breng de soep op smaak met zout en peper.
  • Serveer de Harira warm, eventueel gegarneerd met verse koriander of peterselie.