Genieten van een heerlijk kruidig recept? Dan is deze Butter Chicken echt wat voor jou! Heb je het artikel over de Butter Chicken Ruzie al gelezen? Klik hier. Een leuk verhaal voor tijdens het koken.
Ingrediënten:
500 gram kipfilet, in blokjes gesneden
1 grote ui, fijngehakt
4 teentjes knoflook, fijngehakt
1 eetlepel gember, fijngehakt
250 ml Griekse yoghurt
30 ml citroensap
1 theelepel korianderpoeder
1 theelepel komijnpoeder
1 theelepel kurkumapoeder
1 theelepel paprikapoeder
1/2 theelepel kaneelpoeder
1/4 theelepel cayennepeper (optioneel, voor een extra kick)
Zout naar smaak
30 ml olie
30 gram boter
240 ml tomatenpuree
240 ml room
30 ml honing
Verse korianderblaadjes, ter garnering
Gekookte rijst of naanbrood, om te serveren
Hoe maak je het?
1. Marineer de kip: Meng in een kom de Griekse yoghurt, citroensap, korianderpoeder, komijnpoeder, kurkumapoeder, paprikapoeder, kaneelpoeder, cayennepeper en zout. Voeg de blokjes kip toe en zorg ervoor dat ze goed bedekt zijn met de marinade. Dek af en laat minstens 30 minuten tot een uur in de koelkast marineren.
2. Verhit de olie in een grote pan op middelhoog vuur. Voeg de gemarineerde kip toe en bak tot ze goudbruin zijn aan alle kanten. Haal de kip uit de pan en zet opzij.
3. Voeg de boter toe aan dezelfde pan en laat smelten. Voeg de fijngehakte ui, knoflook en gember toe en bak tot ze zacht en lichtbruin zijn.
4. Voeg de tomatenpuree toe aan de pan en kook gedurende 2-3 minuten, roer regelmatig.
5. Voeg de gebakken kip toe aan de pan en roer goed door.
6. Giet de room en honing in de pan en roer tot alles goed gemengd is. Laat sudderen op laag vuur gedurende 10-15 minuten, af en toe roeren, tot de saus iets is ingedikt en de kip volledig gaar is.
7. Breng indien nodig op smaak met zout en peper. Garneer met verse korianderblaadjes.
8. Serveer de butter chicken warm met gekookte rijst of naanbrood.
Afbeelding: Canva > Getty Images
Butter Chicken
Ingredients
- 500 gram kipdijfilet in blokjes gesneden
- 1 grote ui fijngehakt
- 4 teentjes knoflook fijngehakt
- 1 eetlepel gember fijngehakt
- 250 ml Griekse yoghurt
- 30 ml citroensap
- 1 theelepel korianderpoeder
- 1 theelepel komijnpoeder
- 1 theelepel kurkumapoeder
- 1 theelepel paprikapoeder
- 1/2 theelepel kaneelpoeder
- 1/4 theelepel cayennepeper optioneel, voor een extra kick
- Zout naar smaak
- 30 ml olie
- 30 gram boter
- 240 ml tomatenpuree
- 240 ml room
- 30 ml honing
- Verse korianderblaadjes ter garnering
- Gekookte rijst of naanbrood om te serveren
Instructions
- Marineer de kip: Meng in een kom de Griekse yoghurt, citroensap, korianderpoeder, komijnpoeder, kurkumapoeder, paprikapoeder, kaneelpoeder, cayennepeper en zout. Voeg de blokjes kip toe en zorg ervoor dat ze goed bedekt zijn met de marinade. Dek af en laat minstens 30 minuten tot een uur in de koelkast marineren.
- Verhit de olie in een grote pan op middelhoog vuur. Voeg de gemarineerde kip toe en bak tot ze goudbruin zijn aan alle kanten. Haal de kip uit de pan en zet opzij.
- Voeg de boter toe aan dezelfde pan en laat smelten. Voeg de fijngehakte ui, knoflook en gember toe en bak tot ze zacht en lichtbruin zijn.
- Voeg de tomatenpuree toe aan de pan en kook gedurende 2-3 minuten, roer regelmatig.
- Voeg de gebakken kip toe aan de pan en roer goed door.
- Giet de room en honing in de pan en roer tot alles goed gemengd is. Laat sudderen op laag vuur gedurende 10-15 minuten, af en toe roeren, tot de saus iets is ingedikt en de kip volledig gaar is.
- Breng indien nodig op smaak met zout en peper. Garneer met verse korianderblaadjes.
- Serveer de butter chicken warm met gekookte rijst of naanbrood.