Recepten om van te smullen.

Ruzie om Butter Chicken? Wie is de bedenker?

Ruzie in India: wie heeft het gerecht butter chicken nu eigenlijk bedacht?

Kijk eens op TikTok, Instagram of een ander sociaal mediakanaal en je ziet regelmatig butter chicken voorbijkomen. Dit immens populaire recept uit India staat bekend om zijn heerlijk milde gekruide smaak.

Maar wie heeft het gerecht nou eigenlijk bedacht? Twee families met beide ketens beweren het gerecht te hebben bedacht, en het loopt zelfs zo uit de hand dat de twee families tegenover elkaar in de rechtbank moeten verschijnen.

De familie Gurjal beweert het recept te hebben bedacht. Gurjal staat bekend om zijn keten Mothi Mahal. Na een bezoek aan Pakistan zou hij geïnspireerd zijn geraakt om het gerecht butter chicken te maken door smaken te combineren. Nu sleept Gurjal de familie Jaggi, met het restaurant Daryaganj, voor de rechter. Jaggi beweert de uitvinder te zijn van butter chicken en ook van het gerecht dal makhani.

Gurjal eist een schadevergoeding van ruim 2 ton van de familie Jaggi. Ook eist hij dat de familie Jaggi erkent dat ze het recept nooit hebben bedacht.

Televisiezenders in India hebben het nieuws massaal opgepakt. Nu is het afwachten, de uitspraak volgt namelijk pas in mei.

Wat we wel zeker weten, is dat we butter chicken erg lekker vinden. Heb je zin om een keer zelf aan de slag te gaan met butter chicken? Kijk dan zeker even naar dit recept.

Bron: nu.nl Afbeeldingen: Sylwia Bartyzel on Unsplash

Butter Chicken

 

Gerelateerde artikelen:

Butter Chicken

Butter Chicken

Genieten van een heerlijk kruidig recept? Dan is deze Butter Chicken echt wat voor jou! Heb je het artikel over de Butter Chicken Ruzie al

Read More

Wentelteefjes

Wie kent ze niet? Heerlijk als ontbijt of voor de lunch. Heb je kinderen in huis? Dan is dit een receptje wat ze zeker lusten.

Read More

SmullenmetLoes

Blogger
De lekkerste recepten om van te smullen vind je dagelijks op mijn blog.

SmullenmetLoes

Advertentie

Hier kan een advertentie.

Actie!

Ontdek meer