Vandaag maken we heerlijke kippenvleugels met een zoet pittig sausje. Wij noemen ze ook wel sticky chicken wings omdat ze heerlijk sticky worden.
Dit recept moet je uitproberen op een feestje ik weet zeker dat iedereen je naar het recept vraagt.
Ingrediënten:
0,5 kg kippenvleugels
20 gram boter
4 teentjes knoflook, fijngehakt
30 ml zoete honing
10 ml smaakvolle sojasaus
1 tl sriracha (voeg meer toe als je van een flinke dosis pit houdt)
1 tl chilivlokken voor extra kick
Optioneel: sesamzaad en bosui in ringetjes.
Hoe maak je het?
1. Laat die kippenvleugels lekker knapperig worden in de airfryer op 180 graden voor zo’n 17 minuten. Vergeet niet halverwege even te schudden voor een gelijkmatige garing.
2. Smelt die boter in een pan en voeg de knoflook toe, bak voor 1 minuut.
3. Voeg dan de honing, sojasaus, sriracha en chilivlokken toe. Laat het geheel op een zacht vuurtje sudderen voor zo’n 3 minuten. De saus hoeft niet dik te worden.
4. Voeg de gebakken vleugels toe aan de saus en zorg ervoor dat elk stukje bedekt is met de saus.
5. Als laatste touch, strooi wat sesamzaad en gesneden bosui eroverheen voor wat extra smaak en kleur.
Zoet pittige sticky chicken wings
Ingredients
- 0,5 kg kippenvleugels
- 20 gram boter
- 4 teentjes knoflook fijngehakt
- 30 ml honing
- 10 ml sojasaus
- 1 tl sriracha voeg meer toe als je van een flinke dosis pit houdt
- 1 tl chilivlokken voor extra kick
- Optioneel: sesamzaad en bosui in ringetjes.
Instructions
- Laat die kippenvleugels lekker knapperig worden in de airfryer op 180 graden voor zo'n 17 minuten. Vergeet niet halverwege even te schudden voor een gelijkmatige garing.
- Smelt de boter in een pan en voeg de knoflook toe, bak voor 1 minuut.
- Voeg dan de honing, sojasaus, sriracha en chilivlokken toe. Laat het geheel op een zacht vuurtje sudderen voor zo'n 3 minuten. De saus hoeft niet dik te worden.
- Voeg de gebakken vleugels toe aan de saus en zorg ervoor dat elk stukje bedekt is met de saus.
- Als laatste touch, strooi wat sesamzaad en gesneden bosui eroverheen voor wat extra smaak en kleur.