Ken jij Harira al? Een soep die zijn oorsprong vindt in de Marokkaanse keuken. Het gerecht word het gehele jaar geserveerd. Deze soep is een goede opwarmer voor in de winter. Maar ook een lekkere lichte maar toch vullende maaltijd voor in de zomer. Serveer met wat brood en geniet. Van Harira soep zijn verschillende recepten bekend, en ik geloof dat bijna iedereen het anders maakt. Daarom schreven we voor jullie een van de vele recepten voor Harira uit. Dat wordt smullen!
5 redenen waarom jij Harira zeker een keer uit moet proberen:-
Voedzaam en vullend: Harira zit boordevol voedzame ingrediënten zoals linzen, kikkererwten en groenten, waardoor het een uitstekende bron van eiwitten, vezels, vitaminen en mineralen is. Het is een vullende maaltijd die je energie geeft en je verzadigd houdt.
-
Vol van smaak: Met een rijke combinatie van kruiden en specerijen zoals kurkuma, komijn, kaneel en gember, biedt Harira een explosie van smaken die de zintuigen prikkelt. Het is een heerlijke manier om je smaakpapillen te verwennen en te genieten van de diverse aroma’s van de Marokkaanse keuken.
-
Gezonde keuze: Harira is een gezonde keuze voor zowel vegetariërs als niet-vegetariërs. Het bevat weinig verzadigde vetten en cholesterol, terwijl het toch rijk is aan voedingsstoffen. Door te kiezen voor Harira als onderdeel van je dieet, maak je een gezonde en verstandige keuze voor je algehele welzijn.
-
Traditie en cultuur: Het eten van Harira is meer dan alleen het vullen van je maag; het is een manier om verbonden te blijven met de rijke tradities en cultuur van Marokko. Of het nu wordt geserveerd tijdens Ramadan of als een alledaagse maaltijd, Harira brengt een gevoel van gemeenschap en traditie met zich mee dat dieper gaat dan alleen maar voedsel.
-
Geschikt voor alle seizoenen: Hoewel Harira vaak wordt geassocieerd met koudere maanden vanwege zijn hartverwarmende eigenschappen, is het eigenlijk een gerecht dat het hele jaar door kan worden genoten. Of het nu zomer, herfst, winter of lente is, Harira is altijd een welkome aanvulling op de maaltijd, die je zowel in warme als koude tijden voedt en voldoening geeft.
Ingrediënten: 200 gram rode linzen 1 grote ui, fijngehakt 2 teentjes knoflook, fijngehakt 1 grote wortel, in kleine blokjes gesneden 1 stengel bleekselderij, in kleine stukjes gesneden 1 blikje tomatenpuree (70 gram) 1 blik gepelde tomaten (400 gram) 1 liter groentebouillon 1 theelepel kurkuma 1 theelepel gemalen komijn 1/2 theelepel kaneel 1/2 theelepel gemberpoeder 1/2 theelepel cayennepeper 1/2 citroen, uitgeperst Zout en peper naar smaak 2 eetlepels olijfolie
Hoe maak je het? Verhit de olijfolie in een grote pan op middelhoog vuur. Voeg de ui toe en bak tot deze zacht en lichtbruin is, ongeveer 5 minuten. Voeg de knoflook toe en bak nog eens 1-2 minuten, tot het geurig is. Voeg de wortel en bleekselderij toe en bak nog eens 5 minuten, tot ze iets zachter zijn geworden. Voeg de tomatenpuree toe en bak het mengsel nog 2-3 minuten, waarbij je regelmatig roert. Voeg de gepelde tomaten toe, samen met de groentebouillon, rode linzen, kurkuma, komijn, kaneel, gemberpoeder en cayennepeper. Roer goed door elkaar. Breng het geheel aan de kook, zet het vuur dan laag en laat de soep sudderen tot de linzen en groenten zacht zijn geworden, meestal ongeveer 20-25 minuten. Voeg het citroensap toe en breng de soep op smaak met zout en peper. Serveer de Harira warm, eventueel gegarneerd met verse koriander of peterselie.
Afbeelding: Getty Images
Harira
Ken jij Harira al? Een soep die zijn oorsprong vindt in de Marokkaanse keuken. Het gerecht word het gehele jaar geserveerd. Deze soep is een goede opwarmer voor in de winter. Maar ook een lekkere lichte maar toch vullende maaltijd voor in de zomer. Serveer met wat brood en geniet. Van Harira soep zijn verschillende recepten bekend, en ik geloof dat bijna iedereen het anders maakt. Daarom schreven we voor jullie een van de vele recepten voor Harira uit. Dat wordt smullen!
Total Time 1 hour hr
Course dinner, lunch, tussendoortje
Servings 6 porties
Ingredients
- 200 gram rode linzen
- 1 grote ui fijngehakt
- 2 teentjes knoflook fijngehakt
- 1 grote wortel in kleine blokjes gesneden
- 1 stengel bleekselderij in kleine stukjes gesneden
- 1 blikje tomatenpuree 70 gram
- 1 blik gepelde tomaten 400 gram
- 1 liter groentebouillon
- 1 theelepel kurkuma
- 1 theelepel gemalen komijn
- 1/2 theelepel kaneel
- 1/2 theelepel gemberpoeder
- 1/2 theelepel cayennepeper
- 1/2 citroen uitgeperst
- Zout en peper naar smaak
- 2 eetlepels olijfolie
Instructions
- Verhit de olijfolie in een grote pan op middelhoog vuur.
- Voeg de ui toe en bak tot deze zacht en lichtbruin is, ongeveer 5 minuten.
- Voeg de knoflook toe en bak nog eens 1-2 minuten, tot het geurig is.
- Voeg de wortel en bleekselderij toe en bak nog eens 5 minuten, tot ze iets zachter zijn geworden.
- Voeg de tomatenpuree toe en bak het mengsel nog 2-3 minuten, waarbij je regelmatig roert.
- Voeg de gepelde tomaten toe, samen met de groentebouillon, rode linzen, kurkuma, komijn, kaneel, gemberpoeder en cayennepeper. Roer goed door elkaar.
- Breng het geheel aan de kook, zet het vuur dan laag en laat de soep sudderen tot de linzen en groenten zacht zijn geworden, meestal ongeveer 20-25 minuten.
- Voeg het citroensap toe en breng de soep op smaak met zout en peper.
- Serveer de Harira warm, eventueel gegarneerd met verse koriander of peterselie.